Hälsorådgivning

Vad är en hälsokonsultation?

Genom en hälsokonsultation så kan man få sig en överblick över vad det är som pågår i sin kropp och därefter få individuella råd som hjälper till att balansera upp upptäckta obalanser. Vår kropp är en fantastisk maskin och många gånger fungerar den utan några problem. Kroppen är fantastisk i sig för många gånger är den duktig på att ge oss signaler om att något kanske inte riktigt är som det ska.

De här signalerna är kroppens sätt att ropa på hjälp i tid. Dessa signaler kan bl.a. vara sömnsvårigheter, trög tarm, gasbildning, oro, magkatarr, hudbesvär, irritation, håglöshet, stelhet, övervikt osv. Vid en hälsokonsultation så tolkar man pulsen enligt ayurveda och man kan då känna vad det är som händer i kroppen och vad som behövs för att hitta balans igen.

Under en hälsokonsultation samtalar vi och sedan ger jag råd och rekommendationer för att uppnå bättre balans i livet. Dessa är bl.a. kostråd, köksråd (som består av kryddor och livsmedel som medicin), kosttillskott, yoga- och andningsövningar m.m.

Pulsläsning

Inom ayurveda så finns det olika metoder för att få ut information om människans tillstånd, bl.a. diagnostik av pulsen, ögonen, naglarna, tungan, kroppsvärmen, avföringen m.m. Inom pulsläsning så läser man av pulsens kvalitet på flera olika nivåer som möjliggöra för hälsorådgivaren att få en överblick över vad det är som händer i kroppen just nu och vad det är som hänt under de senaste åren. Både på ett generellt sätt och på ett extremt detaljerat sätt.

Hälsoråd

Baserat på pulstolkningen och klientens feedback så sammanställer hälsorådgivaren en serie hälsoråd. Det är dagliga rutiner som kan omfatta t.ex.

  • Köksråd som kan vara t.ex. att dricka 1 varmt glas vatten på tom mage med citron, honung och ghi.
  • Te: Dricka ett speciellt te som består utav olika kryddor
  • Kost: Då man ska undvika vissa födoämnen och föredra andra
  • Dagliga rutiner: t.ex. att gå och lägga sig innan kl 22 på kvällen
  • Motion under dagen
  • Yogaövningar
  • Kosttillskott besående av ayurvediska örter.