Varför massage?

VARFÖR MASSAGE?

Alla mår bra av att få sig en massage, för vi människor har ett behov av att få beröring och detta stärker dessutom den fysiska och psykiska hälsan. Massage ger oss ett bättre immunförsvar och är på så sätt sjukdomsförebyggande.


Beröring är viktigt för kroppens läkningsprocess
När vi människor får beröring så utsöndras ett hormon kallat oxytocin vilket gör oss lugna och harmoniska. Detta hormon sänker även vårt blodtryck och minskar halter av stresshormonet. Oxytocin är något som dessutom sprids via luften och påverkar på så sätt vår omgivning.

All typ av massage stimulerar blodcirkulationen och minskar muskelspänningar, vilket gör att vi blir mer avslappnad och leder till att vi får mer ökad koncentration.Stress sliter på kroppen
Vi vet idag att långvarig fysisk och psykisk stress sliter oerhört på vår kropp. Och efter att vi haft tillräckligt lång tid med belastning så säger kroppen tillslut ifrån. Kanske hamnar vi då hos en läkaren och får diagnosen: utbränd, deprimerad, högt blodtryck eller förhöjda blodfetter. Är det riktigt illa så hamnar vi på akuten med en hjärtinfarkt eller stroke!Förebygg i tid
Det finns undersökningar på att massage har en lugnande inverkan på oss människor. Och dessutom så blir våra musklerna mjukare av massage. Att få lägga sig ner på en mjuk massagebänk och bara bli ompysslad för en liten stund är näring för både vår kropp och vår själ. Så när vi väljer att unna oss en massage har vi verkligen gjort oss en hälsofrämjande insats.Positiva effekter av massage
När vi människor kommer ner i varv så ger vi vår kroppen en chans till återhämtning. Under denna återhämtningsprocess börjar vår kropp att läka på olika sätt. Några positiva effekter är bl.a. att näringsupptaget ifrån tarmarna förbättras, blodtrycket och blodfetterna sjunker, hjärtat slår lugnare, tanke- och koncentrationsförmågan förbättras. Och är vi mer avslappnad så kan vi andas mer effektivt och får då en förbättrad syresättning i blodet. Detta leder i sin tur till att slaggprodukter transporteras bort med den ökade blodcirkulationen och de ersätts med näringsämnen som tarmarna tagit upp. Vårt immunförsvar förstärks och vi får en bättre motståndskraft emot infektioner och vi håller oss på så sätt friskare.

 

7 positiva effekter man får av olje massage

  • Massage stödjer immunförsvaret så att vår kropp lättare kan stå emot sjukdomar.
  • Massage gör att stressen minskar och värt välbefinnande ökar.
  • Blodcirkulationen och lymfcirkulationen gör att trötthetsgifter drivs bort t.ex. när man har trötta muskler i samband med någon idrottsutövning och vid hårt arbete.
  • Massage motverkar muskelspänningar som ofta uppstår i våra kroppar t.ex. i nacke, huvud, skuldror, armar och ryggen.
  • Massage har en lugnande effekt på kroppens nervsystem vilket gör att vårt blodtryck sjunker och man blir väldigt avslappnad av massage.
  • Oxytocin frigörs vid massage, som är ett lugn och ro hormon.
  • Vi får en ökad smidighet och rörlighet i muskler och leder.

För bästa resultat
För den bästa effekten så rekommenderas det att man gör massage regelbundet i minst 1 tim.  För då hinner en massageterapeut arbeta igenom hela kroppen. Och efter massagen så är det viktigt att man dricker mycket vatten, för att hjälpa kroppen med den reningsprocess som startat.


Må bättre med helkroppsmassage
Genom att få nacken och axlarna masserade så kan du dämpa din migrän eller huvudvärk på ett effektivt sätt. Ayurvedisk massage sägs vara renande, balanserande, öka blodcirkulationen och hjälpa mot sömnlöshet, stelhet, huvudvärk, stress och depression.


Boosta din kropp med en härlig massage stund
Är du en person som lätt blir sjuk? i så fall så kan ayurvedisk massage vara något för dig. Denna massage gör dig mer motståndskraftig för infektioner.Minska stress och motverka depression med massage
Det har gjorts studier på detta vid  The University of Miami studerade man 30 st. kvinnor som diagnostiserats med bröstcancer under 5 v. och det visade sig att de kvinnor som genomgått massageterapi under de 5 veckorna, kände sig mindre deprimerade och mer energifyllda än de kvinnor som avstått massageterapin. Det har gjorts ytterligare studier som har visat att regelbunden massage kan hjälpa emot nervositet och stress på en långsiktig basis.Näringsrika oljor
Inom ayurveda så använder man en mängd olika oljor, som bl.a. kokosolja, sesamolja och olivolja bara för att nämna några. Och flertalet av oljorna innehåller vitamin E som hjälper kroppen att mjuka upp och läka huden. I dessa näringsrika oljor blandas det sedan ner hälsofrämjande örter som ytterligare stärker kroppen. Alternativt blandas eteriska oljor ner speciellt anpassat efter dessa alldeles unika effekt.